Maailman kolikkopelimaailmassa on paljon suosittuja teemoja, joita toistetaan pelistä toiseen kymmeniä ja satoja kertoja. Esimerkiksi Egyptin historia ja hedelmämaailma ovat jo aika lailla loppuunkulutettuja teemoja. Voisi luulla, että kaikki teemat on niin läpikäytyjä ettei uusia enää löydetä mutta asia ei olekaan niin. Amerikan alkuperäisväestön kulttuuriin painottuvat pelit loistavat lähes poissaolollaan. Niitä ei ole tehty kuin muutama, joten tämä tulokas on ihan tervetullut lisä valikoimaan. Twilight Spirit on tunnetun pelitalo Aristocratin luoma peli, joka on yksi peli lisää Jackpot Streak sarjaan. Tämä peli on rakennettu alusta lähtien tullakseen tähdeksi pelikentälle. Ja näin on tapahtunutkin. Peli sisältää niin paljon uusia toimintoja, vaihtoehtoja ja viihdykettä, että siitä on tullut samantien hitti. Heidän aiempi pelinsä Indian Dreaming pohjusti hyvin tietä samankaltaisella teemallaan. Peli on niin uusi, että siitä tuskin on edes vielä suunniteltu netti versiota tehtäväksi mutta epäilemättä sellainen on tulossa.

Jackpot Streak

Pelimaailmassa ylipäätään niin kuin kolikkopeleissä tietyt teemat ovat suosittuja ja niitä jopa suositaan koska ne ovat pelaajille ennestään tuttuja ja helppoja lähestyä. Amerikan alkuperäisväestön kulttuuri – intiaanit – on kuitenkin sellainen johon ei ole pahemmin koskettu. Ei ennen kuin pelitalo Aristocrat laittoi sormensa peliin. He tekivät ensin Indiean Dreaming pelin ja sen jälkeen Twilight Spiritiin. Voidaankin hyvällä syyllä sanoa, että heillä on tämän genren osaaminen vahvasti hallussa. Kun tarkastellaan pelien grafiikkaa ja animointia ei tähän ajatukseen ole vaikeaa yhtyä. Peli sisältää enemmän yksityiskohtia ja symboleita kuin mikään tahansa muu kolikkopeli ja sellaisella tavalla että tämän pelin pelaaminen on yksinkertaisesti nautinto. Visuaalinen ilme on vuorovaikutuksessa pelin kanssa ja ne tukevat toisiaan saumattomasti. Etsit sitten kunnon pelin tiimellystä tai rauhallisempaa peliä korttien kanssa – tässä pelissä on kaikki.

Pelisivu on rakennettu niin, että voittoyhdistelmät on helppo tarkistaa milloin tahansa maksutaulukosta. Sen sijaan progressiivinen palkinto sen sijaan ei ole niinkään totuttua mutta se on toki se mitä jokainen pelaaja tavoittelee. Jopa pienimmällä yhden sentin panoksella voit voittaa pääpalkinnon joka on noussut 5 000 dollariin ja jatkaa kasvuaan. Pienimmätkin tasot ovat huomionarvoisia kun kaksi pienintä jackpotia on 800 ja 100 dollaria. Kun pelaajat olisivat tyytyväisiä jo jackpotien sääntöihin niin Aristocrat on täyttänyt pelin niiden lisäksi toiminnalla joka pitää pelaajan täysin tyytyväisenä. Kasa symboleita ja tapa jolla jackpot aktivoituu ovat vain osa ihanuudesta – et ole koskaan ilman bonusta tai useampaakin. Pää bonus kierros lähtee käyntiin kun saat kuusi jackpot streak symbolia linjaan. Tämä ei ole niin vaikeaa kuin voisi ajatella koska symbolit tulevat pinoissa joten tarvitset käytännössä vain kaksi kiekkoa. Ensin näyttää siltä, että palkintona on keskimääräinen kuuden ilmaispelin kasa mutta tässä pelissä mikään ei ole sitä miltä näyttää. Kun pyöräytät voiton ilmaispelin aikana saat voiton mutta lisäksi toisen kierroksen. Jos voittoputki jatkuu niin voitot vain kasaantuvat ja johtavat mahdollisesti siihen parhaaseen eli jackpotiin. Twilight Spirit kuuluu samaan Jackpot Streak sarjaan mm. pelien Sparkling Royal ja Garden of Amazon kanssa. Nämä kaikki pitävät sisällään niin paljon toimintaa että et olisi uskonut sen olevan edes mahdollista. Harva kolikkopeli on näin mielenkiintoinen. Voisi helposti kuvitella, että näin hyviä pelejä ei olisi mahdollista kääntää nettipeliformaattiin mutta tämä ei onneksi ole totta.

Alkuisperäiskansan kauneutta

Pelin viisi kiekkoa pyörivät kauniisti dramaattisessa Amerikan preerioiden maisemissa vieden pelaajan suoraan länkkäreistä tuttuihin tunnelmiin. Pelin symbolit ovat värikkäitä ja tuovat esille tyypillisiä intiaanien tunnusmerkkejä ja pelissä alimman tason symboleita ovat kanootit ja nuotiot jotka molemmat antavat 400-kertoimen pelaamillesi kolikoille mikäli viisi samanlaista osuu linjaan. Kirves on jo merkittävämpi symboli antaen pelikolikoille 500-kertaisen tuloksen linjaa kohden. Symboleista tärkein on tietysti päällikkö. Viiden päällikön linja tuottaa 1000-kertaisen voiton panostukselle, joka on sangen mainio määrä. Mikä parasta, tämä symboli tulee yllättävänkin usein myös pinoissa esiin, joka nostaa voiton mahdollisuuksia selvästi. Kaikki symbolit on toteutettu 2D muodossa ja ne on piirretty sopivasti, jotta eivät ole liikaa piirroshahmojen kaltaisia. Tämä mahdollistaa sen, että peli pysyy sopivasti kasassa. 2D hahmot eivät kuitenkaan tee pelistä tylsää, koska kunhan voitto osuu kohdalle, hahmot heräävät eloon. Esimerkiksi päälliköiden yhdistelmä käynnistää tarkennuksen yhteen päälliköiden silmistä josta paljastuu viimein ulvovan suden heijastus. Jos siinä ei ole leffatunnelmaa niin missä!

Pelaaja voi valita 20 eri linjaa kerrallaan. Niissä riittää tarpeeksi tilaa keräillä voittoja kasaan ja ottaa takaisin tappioita. Minimipanos on 0.01 mutta kun kertoimet lasketaan mukaan niin maksimipanos voi olla arvoltaan jopa 100 minkä pitäisi tyydyttää myös kunnianhimoisempaakin pelaajaa. Pelissä on tottakai myös erikoiskortteja jotka antavat pelaajalle erilaisia erikoistilanteita. Ensinnäkin pelissä on villi kortti, jota kuvataan unisiepparin avulla. Alkuperäisen hahmonsa mukaan se nappailee voittoja itseensä vaihtamalla pelin kortteja toisiin lisäten voittojen mahdollisuuksia. Kotkasymboli löytyy tottakai myös. Sellaisenaan se ei tuo mitään arvoa mutta jos saat niitä kolme kerrallaan alkaa tapahtua. Se antaa sinulle kymmenen ilmaista kierrosta joiden aikana villejä kortteja tulee kasoina ja parantaa entisestään voittomahdollisuuksia. Pieni miinus tulee siitä, että ilmaiset kierrokset eivät käynnisty automaattisesti eikä niitä voi käynnistää uudelleen.

Iso pelitalo taustalla

Twilight Spiritin taustalla on pelijätti Aristocrat joka on Australialainen, jo vuosikymmeniä toiminut yritys. Sen osaamisen perustana on perinteisten kolikkopelien toimittamisessa maailmanlaajuisestei eri pelisaleille. Pelitalo on ollut toiminnassa jo yli 60 vuotta joten mistään uudesta tulokkaasta ei ole kyse. Sen sijaan Aristocrat tuo mukanaan kokemuksen tuomaa varmuutta ja sen myötä myös uskallusta uusien kokeiluiden tekemiseen. Ehkä juuri sen vuoksi tämä teema jota muut pelitalot ovat vältelleet on otettu mukaan tuotantoon. Se on ehkä uskaliasta mutta on osoittautunut hyvinkin pian kannattavaksi – onhan peli noussut lähes samantien suursuosikiksi.

Peruspeliä parhaimmillaan

Twilight spirit ei sisällä mitään erityisiä bonuspelejä mutta se antaa muuten niin paljon erilaisia voittomahdollisuuksia ja voittoputken mahdollisuuden että se ei haittaa. Jos olet pelannut jo paljon erilaisia kolikkopelejä salilla tai netissä niin tämänkin pelin asetelmat ovat varmasti tuttuja. Voit käynnistää uhkapelikierroksen painamalla gamble painiketta ja uusi ikkuna aukeaa näytölle. Kaikki mitä tarvitsee tehdä on arvata kortin väri tuplataksesi voitot. Voit jatkaa korttien värin arvailua mutta muista että väärä arvaus nollaa kaikki saamasi tuplaukset.

Tämä peli on ehdottomasti ainutlaatuinen teemansa vuoksi, tätä kun ei ole millään tapaa kulutettu vielä puhki. Ennen kaikkea laajat pelaamisen mahdollisuudet tekevät tästä mielenkiintoisen pelin sekä kokeneelle pelaajalle kuin ensikertalaisellekin. Pelissä riittää uutta ja ihmeteltävää useammallekin pelikerralle. Bonusominaisuuksien puuttuminen voi olla joillekin pelaajille negatiivinen asia joten jos kaipaat sellaista vauhtia peliin, niin tämä ei ole sinulle. Jos taas etsit peliä jossa pääset hyvin mietittyyn ympäristöön josta löytyy ainutlaatuinen teema, hyvin tehdyt pelitoiminnot ja mahdollisuudet onnistumisen kokemuksiin niin tätä peliä voi lämpimästi suositella.